Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

Parodontologie

Stel jouw vraag via Whatsapp

Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ligt stevig om de tanden en kiezen. Is het tandvlees echter ontstoken, dan kan het gaan bloeden bij het poetsen of het eten. Ook kan het tandvlees rood, slap en gezwollen zijn. Over het algemeen veroorzaakt ontstoken tandvlees geen schade aan het tandvlees zelf of het kaakbot. Bij een beperkte groep mensen is dit op den duur wel het geval; we spreken dan van parodontitis. Parodontologie Oss richt zich op de steunweefsels van tanden en kiezen. Een laser tandvleesbehandeling Oss bij Tandheelkunde Oss kan dit probleem verhelpen. Dit is een nagenoeg pijnloze methode waar wij veel ervaring mee hebben.

gezond tandvlees

Maak vrijblijvend een afspraak

Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Contact opnemen

Oorzaak parodontitis

De oorzaak van parodontitis ligt in het feit dat veel mensen tandplaque niet goed verwijderen, dat is een laagje bacteriën dat zich hecht op tanden en kiezen. Bij parodontitis laat het tandvlees los van tanden en kiezen. De pocket, de smalle ruimte tussen tandvlees en tand of kies, wordt daardoor dieper. Hier vormt zich (wederom) een laagje tandplaque en vaak ook tandsteen. Uiteindelijk veroorzaakt dit de afbraak van het kaakbot, waardoor tanden en kiezen los komen te staan en tenslotte uitvallen.

Gezond tandvlees - Ontstoken tandvlees - Parodontitis

Parodontitis behandeling

In onze kliniek kunnen wij, aan de hand van een pocketsonde en röntgenfoto’s, met zekerheid vaststellen of u parodontitis heeft. Door middel van een uitgebreide gebitsreiniging wordt de tandplaque en tandsteen verwijderd met EMS Airflow Master in het zichtbare gebied. Na het bepalen van de pocketdiepte starten we de initiële therapie. Een laserbehandeling Oss is hiervoor een zeer doeltreffende en bovendien (nagenoeg) pijnloze methode, parodontologie Oss helpt hierbij.

Zo werkt de parodontitis behandeling

De laser herkent zelf het tandsteen en beschadigt geen kronen en vullingen. De behandeling kan in één zitting worden uitgevoerd. Verdoven is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Door de werking van de laser worden tevens de bacteriën voor een groot deel gedood.
Wanneer de 1e parodontitis behandeling onvoldoende resultaat geeft kunnen we op een later tijdstip, met een zogenoemde diodelaser, fotodynamische therapie uitvoeren; de bacteriën in de pockets worden effectief gedood.

Bij zeer ernstige parodontitis kan een operatieve parodontitis behandeling of antibiotica een oplossing zijn. Als uw mondhygiëne goed is, zal het tandvlees genezen en volledig vasthechten aan de tanden en kiezen. Bloedend tandvlees en mogelijke zwellingen zullen dan ook snel verdwijnen. Door een goede, dagelijkse mondhygiëne kunt u voorkomen dat er opnieuw parodontitis ontstaat. Het spoelen met chloorhexidine 0,06% en het gebruik van een monddouche zijn daarbij de voorwaarden.

Waarschuwing

Lang niet alle mensen die tandvleesontsteking hebben, krijgen ook parodontitis. Wees echter gewaarschuwd als:

 • het tandvlees bloedt bij het tandenpoetsen of het eten van harde dingen, zoals appels;
 • het tandvlees gevoelig of pijnlijk is bij het tandenpoetsen;
 • terugtrekkend tandvlees, waardoor het lijkt of de gebitselementen langer worden;
 • de stand van een of meer tanden vanzelf verandert;
 • gebitselementen los gaan staan;
 • u last hebt van een vieze smaak;
 • u last hebt van een ‘slechte adem’.

Behandeling ontstoken tandvlees

Parodontitis zelf behandelen? Een beginnende tandvleesontsteking kun je veelal zelf behandelen, wanneer er sprake is van parodontitis raden we aan een afspraak met de tandarts te maken.

We spreken van parodontitis wanneer het ontstoken tandvlees voor schade aan het tandvlees of het kaakbot veroorzaakt. Een grote oorzaak hiervan is dat mensen tandplaque niet goed zelf kunnen verwijderen. In het ergste geval komen tanden en kiezen los te staan waardoor deze uiteindelijk uitvallen. Ontstoken tandvlees genezen? Tandheelkunde Oss voert graag de Parodontologie Oss behandeling voor u uit. Benieuwd naar de behandeling tandvlees laseren? Neem contact met ons op en maak een afspraak.

Laserbehandeling Oss

Wanneer ontstoken tandvlees voor schade zorgt aan het tandvlees of kaakbot spreken wij van parodontitis. Laat ontstoken tandvlees behandelen bij Tandheelkunde Oss met een laserbehandeling. Tijdens een Laserbehandeling Oss zal tandplaque en tandsteen verwijderd worden. Dankzij een laser is de parodontitis behandeling doeltreffend en bovendien pijnloos. Benieuwd of een laserbehandeling ook voor u geldt? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Neem contact op!


  Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

  Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

  » Aanmelden nieuwsbrief