Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

Angst voor de tandarts

Stel jouw vraag via Whatsapp

Met EMDR van uw tandartsangst af

Bent u echt te bang voor de tandarts? Zit deze angst u erg in de weg en wilt u er vanaf? Dan is een EMDR-behandeling door een psycholoog voor u waarschijnlijk een goede oplossing. Interesse? Bel of mail ons dan voor meer informatie.

Maak vrijblijvend een afspraak

Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Contact opnemen

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization & Reprocessing. Deze therapie is in 1987 ontwikkeld door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro.  Het is een bewezen en kortdurende behandeling voor trauma’s. Ook bij angsten en fobieën is het zeer effectief.

Typerend voor een zeer angstige herinnering zijn de heftige emoties en de fysieke reacties daarop. Zo kan een beeld dat je ziet, een geur die je ruikt of een geluid dat je hoort, heftige beelden, gevoelens en reacties teweeg brengen.

Met deze gedachten, gevoelens en emoties wordt in de EMDR-sessie gewerkt. Terwijl iemand vanuit het hier en nu aan een angstig voorval via vaste stappen terugdenkt, wordt er afleiding aan geboden door het maken van oogbewegingen of het horen van tikje door een koptelefoon. Op deze manier worden de hersenen geactiveerd om de gebeurtenis een minder grote lading te geven. Het resultaat is minder angst.

Werkwijze

Bent u geïnteresseerd, dan maakt u allereerst een afspraak voor een intake (kennismakingsgesprek) met een psycholoog die EMDR-therapie aanbied, voor EMDR-psychologen klik hier. Daarin wordt bekeken hoe uw angst is ontstaan en wat de meest beladen momenten zijn. Vervolgens zijn in het algemeen één of twee sessies EMDR al effectief. Tot slot is er altijd een afsluitend gesprek. Hierna kunnen we starten met een intake in onze praktijk om een behandelplan op te stellen.

Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

» Aanmelden nieuwsbrief