Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

Partiële prothese

Stel jouw vraag via Whatsapp

Wanneer we onverhoopt tanden of kiezen verliezen, die niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen, is een partiële prothese een goede oplossing. Kortweg komt dit neer op het vervangen van één of meerdere tanden of kiezen, door een uitneembaar plaatje of frame. Op deze manier kan het gebit weer optimaal functioneren en blijven goede tanden en kiezen behouden. Een partiële prothese gaat doorgaans tien jaar mee, mits goed verzorgd en regelmatig gecontroleerd in de tandartsenpraktijk. Benieuwd naar de kosten? U leest alles over de kosten van een partiële prothese.

Maak vrijblijvend een afspraak

Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Contact opnemen

 

Twee soorten Partiële Prothesen

Het voorbereiden en vervaardigen van een (partiële/gedeeltelijke) prothese is een vak apart. In onze kliniek bent u daarvoor aan het juiste adres. Er zijn twee soorten partiële prothesen: plaatprothesen en frameprothesen. De plaatprothese is gemaakt van roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en -kiezen verankerd. De plaatprothese rust geheel op het slijmvlies van de mond en zit eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen. Dit is te zien als een tijdelijke voorziening.

Frameprothesen

De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is tandvleeskleurige kunsthars aangebracht. Daarbovenop zitten de kunsttanden of -kiezen. Het frame rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen. Afhankelijk van het ontwerp rust het ook meer of minder op het slijmvlies. Het kan op meerdere manieren worden bevestigd: met metalen ankertjes, die om enkele tanden of kiezen zijn geklemd, met een soort slotje, of als telescoopprothese.

Bij een slotje wordt de ene kant vastgemaakt aan een kroon, tand of kies en zit de andere kant vast aan de frameprothese. De frameprothese kan op die manier in het slotje worden geschoven. Het slotje zit doorgaans aan de binnenkant van de tanden en kiezen en is dus niet vanaf de buitenkant zichtbaar. Ankertjes zijn vaak wel enigszins zichtbaar. Door onze jarenlange ervaring met de frameprothese kunnen wij u een goed zittende vervanging leveren van de verloren tanden en kiezen.

Telescoopprothesen

De telescoopprothese is een Duitse vinding. Binnen onze kliniek bewijst het systeem al zo’n 20 jaar zijn waarde. In de toepassing van de techniek lopen wij voorop in Nederland. Pas recent is men op de Universiteit van Nijmegen met deze tandvervangende voorziening gaan werken.

Uitvoering Partiële Prothese

Samen kiezen we het materiaal en de uitvoering van uw prothese. Wij gebruiken meestal titanium omdat dit lichaamsvriendelijk materiaal is. Goed overleg is noodzakelijk om tot het gewenste resultaat te komen. Indien u dat wenst, bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek met u de verschillende mogelijkheden. Neemt u dan contact met ons op voor een afspraak.

 


    Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

    Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

    » Aanmelden nieuwsbrief