Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

Implantologie

Implantologie bij Tandheelkunde Oss

Iedereen wil zijn of haar tanden voor het leven behouden, of in elk geval zo lang mogelijk. Helaas is het soms toch noodzakelijk om één of meerdere tanden en/of kiezen te vervangen. Bijvoorbeeld bij het verlies van een tand en/of kies. Wanneer u een (gedeeltelijke) prothese hebt die niet comfortabel aanvoelt. Of wanneer u problemen heeft met uw kunstgebit. In die gevallen biedt Tandheelkunde Oss de uitkomst; tand- of gebitsvervanging door middel van implantaten.

Maak vrijblijvend een afspraak

Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Contact opnemen

NVOI erkend implantoloog

Tandheelkunde Oss is de enige NVOI erkend implantoloog in Oss en omstreken. De tandimplantaten worden geplaatst door onze NVOI erkend implantoloog, Robbert Westbroek. Een NVOI erkend implantoloog is een tandarts of MKA-chirurg (kaakchirurg) die zich aantoonbaar heeft gespecialiseerd op het gebied van orale implantologie. Robbert Westbroek is erkend als implantoloog door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie. Meer weten? Lees alles over implantologie erkenning door het NVOI op www.nvoi.nl

 • Ervaren implantoloog
 • Persoonlijk gesprek
 • 3D Implantologie
 • Voor patiënten uit heel NL

Behandeltraject Implantologie

Wil jij meer weten over een behandeling Implantologie bij Tandheelkunde Oss? Bekijk dan nu deze handige video met uitleg over het behandeltraject Implantologie bij Tandheelkunde Oss!

Wij hechten grote waarde aan een goede en zorgvuldige communicatie. Zeker wanneer het gaat om uitgebreide tandheelkundige behandelingen, nemen wij vooraf ruimschoots de tijd om de behandelmogelijkheden en -technieken met u door te spreken. Uiteraard leggen wij daarbij het behandeltraject stap voor stap uit.

3D Implantologie

Wij werken in onze praktijk ook met 3D guided implantologie. Verschillende oorzaken kunnen het implanteren bemoeilijken. In de bovenkaak zijn er de neusbijholte en de neusholte die niet geraakt mogen worden (fig.1). In de onderkaak is er een zenuwbaan in de kaak die voor het gevoel van de onderlip zorgt (fig2).

Op een traditionele foto welke 2 dimensioneel is, is geen diepte te zien, waardoor een juiste inschatting soms moeilijk is. Door een 3D opname te maken en deze in onze software te bekijken, kunnen we de kaak 3 dimensioneel bekijken (fig.4) Dan wordt er virtueel een tandimplantaat gepland rekening houdend met de anatomische beperkingen. Deze planning wordt via het internet ge-upload naar Materialise in Leuven, waar vervolgens een boormal vervaardigd wordt die tijdens het implanteren gebruikt wordt. Deze boormal definieert een juiste positie, richting en maximale lengte van het te plaatsen implantaat. Hoe beter het tandimplantaat geplaatst wordt, hoe langer de levensduur.

De 3D röntgen opnamen worden gemaakt met behulp van het 3D Röntgenapparaat van Sirona. De gemaakte 3D beelden worden ingelezen in de software van Simplant waarin een nauwkeurige planning gemaakt wordt. Bovenstaande stelt ons in staat om een nauwkeurige, computergestuurde implantaatbehandeling uit te voeren.

Voordelen van het gebruik van 3D röntgen

 • Nauwkeurigere implantaatplaatsing wat resulteert in een langere levensduur van de implantaten en minder chirurgische ingrepen.
 • Kostenbesparend vanwege de beter voorspelbare resultaten. Het systeem zorgt voor minder onaangename verrassingen en daarmee voor minder stress voor de tandarts en de patiënt.
 • Éénmalige behandeling. De tijdelijke restauratie wordt geleverd vóór de ingreep. Na de ingreep vertrekt de patiënt direct met nieuwe tanden: Immediate Smile.

 

Swiss Dental Solutions implantaten

Sinds kort bieden wij in onze praktijk de keramische implantaten van Swiss Dental Solutions aan. Het SDS implantaatsysteem is ontwikkeld door de Zwitserse implantoloog Dr. Ulrich Volz. De zirkonium implantaten zijn metaalvrij en biocompatibel. De keramische SDS implantaten kunnen worden aangepast aan verschillende typen botdichtheid en zijn daardoor de ideale oplossing voor alle botclassificaties. Het implantaatsysteem kenmerkt zich door een hoge primaire stabiliteit. Het implantaat kan ook in zacht bot met hoge stabiliteit worden gefixeerd.

Premium implantaten

Wij werken alleen met de meest hoogwaardige materialen. Want alleen zo kan een implantaat tientallen jaren meegaan. Duurzame implantaten worden echter niet alleen bepaald door de kwaliteit maar ook door de positie, de stand en de materialen die gebruikt worden. Door volledig digitaal te werken kunnen wij de beste positie en stand bepalen. U kunt bij Tandheelkunde Oss rekenen op een vakkundige en duurzame behandeling. Wij werken in onze praktijk met implantaten van Dentsply Implants.

Keramische implantaten

Steeds meer mensen kiezen voor keramische implantaten vanwege het fraaie resultaat of vanwege gezondheidsredenen. Keramisch materiaal is lichaamsvriendelijk en het bot hecht zich gemakkelijk aan het materiaal. Benieuwd naar de mogelijkheden van SDS implantaten voor u? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een kaakchirurg en een implantoloog?
 • Wat kost een implantaat?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van implantaten?
 • Wat is beter: een brug of een implantaat?

Neem contact op!

  Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

  Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

  » Aanmelden nieuwsbrief