Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

Profylaxe

Stel jouw vraag via Whatsapp

Tandheelkundige profylaxe

Iedereen kent het belang van een goede mondhygiëne. Het zorgt voor een schoon gebit en frisse adem en helpt aandoeningen aan het gebit en tandvleesontstekingen te voorkomen. Je kunt terecht bij de tandarts voor profylaxe, maar ook onze mondhygiënisten kunnen u helpen, adviseren en behandelen bij problemen op het gebied van mondhygiëne.

Maak vrijblijvend een afspraak

Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Contact opnemen

 

EMS Airflow® Prophylaxis Master

Wij werken in onze praktijk met de EMS AIRFLOW® Prophylaxis Master

De EMS AIRFLOW ® Prophylaxis Master is een ‘state of the art’ reinigingsapparaat voor het gebit, waarmee aanslag, plaque en tandsteen op effectieve, comfortabele en patiëntvriendelijke wijze van uw tanden en kiezen worden verwijderd. 

Profylaxe

Hoe werkt een profylactische reiniging?

Hoe gaat de behandeling met de EMS in zijn werk? Onderscheid wordt gemaakt tussen de behandeling van plaque en van tandsteen.

Tandplaque verwijderen

Plaque is een kleverig laagje op de tanden, dat continue wordt aangemaakt, zelfs zonder te eten. Tijdens de behandeling wordt de plaque eerst zichtbaar gemaakt door het aanbrengen van roze vloeistof op de tanden en het tandvlees. Vervolgens wordt de plaque en de eventuele aanslag van roken, koffie, thee en rode wijn met de EMS AIRFLOW® onder druk, met warm water en fijne korreltjes verwijderd. Deze behandeling is volledig pijnloos en geeft een goed eindresultaat.

Tandsteen verwijderen

Als plaque langere tijd op de tanden aanwezig blijft, ontstaat er tandsteen. Indien tandsteen niet tijdig wordt verwijderd kan de tandsteen het zachte steunweefsel rondom tanden en kiezen wegduwen en zorgen de bacteriën in de mond voor het terugtrekken en ontsteken van het tandvlees. Voor het verwijderen van tandsteen wordt de EMS PIEZON ingezet. Er wordt een dun pinnetje tegen de tanden geplaatst en in combinatie met een sterke waterspray wordt de tandsteen op effectieve wijze losgetrild. De EMS PIEZON wordt zowel boven het tandvlees als dieper tussen tand en tandvlees ingezet om de daar aanwezige tandsteen effectief te verwijderen. U voelt daar nauwelijks iets van, terwijl het effect heel goed merkbaar is.

Profylaxe

Houd uw gebit gezond!


Voor het behoud van uw gebit is het dus verstandig om plaque en tandsteen regelmatig professioneel te laten verwijderen. Bij Tandheelkunde Oss bent u hiervoor aan het goede adres, eventueel in combinatie met een controlebeurt door een van de tandartsen.

 

Bekijk hier twee informatieve filmpjes over de EMS AIRFLOW® Prophylaxis Master:

 

Neem contact op!


    Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

    Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

    » Aanmelden nieuwsbrief