Open bord  Wij treffen aanvullende veiligheidsmaatregelen voor uw en onze gezondheid. Lees op deze pagina meer

Kroon & brugwerk

Stel jouw vraag via Whatsapp

Onze tanden zijn het hardste en sterkste deel van ons lichaam. Tegelijkertijd zijn ze heel kwetsbaar. Door verschillende omstandigheden, kan het dan ook noodzakelijk zijn om één of meerdere tanden of kiezen te verstevigen, te verfraaien of (gedeeltelijk) te vervangen. Bijvoorbeeld als een tand of kies, door tandbederf, onvoldoende houvast biedt voor een vulling. Of wanneer de vulling te groot is geworden. Maar ook wanneer een tand of kies is afgebroken, een tand verkleurd is, en/of slecht gevormd. Aanpassing kan door middel van een kroon of brug. Tandheelkunde Oss kan met behulp van kronen en bruggen Oss een gebit herstellen.

Keramisch kapje

Een kroon is een keramisch kapje. Wanneer je dat vastlijmt op een tand of kies krijgt deze zijn oorspronkelijke vorm (en functie!) weer terug. We kiezen voor een kroon ter vervanging van één enkele tand of kies. Door meerdere kronen aan elkaar vast te maken ontstaan bruggen. Zo kunnen ook meerdere, tussenliggende tanden kronen en bruggen Oss op een esthetisch verantwoorde manier worden vervangen.
Kronen en bruggen zijn vaste voorzieningen en dus niet uitneembaar. Kronen plaatsen we over de tanden en/of kiezen heen. Kroon- en brugwerk op implantaten is ook mogelijk.

Behandelstappen

De behandeling van een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u tenminste twee keer in onze kliniek terug moeten komen. Allereerst slijpen we een deel van de tand of kies af, totdat er genoeg ruimte is om een kroon of brug te maken. Na het maken van een digitale mondscan wordt de definitieve kroon of brug in een tandtechnisch laboratorium vervaardigd.

Kleur van uw gebit

De kroon wordt qua kleur aangepast aan uw gebit. Voor het bepalen van de kleur moet rustig de tijd worden genomen. Wij kunnen u hierbij goed adviseren. Uiteindelijk beslissen wij, samen met u en de tandtechnieker, over de kleur die uw kroon of brug moet hebben.

Kronen en bruggen Oss

Met behulp van een kroon of brug kan een kwetsbaar gebit hersteld worden. Het keramisch kapje, oftewel de kroon, wordt op een tand of kies vastgelijmd. Op die manier heeft de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Het plaatsen van een kroon of een brug verloopt in een aantal stappen. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden voor kronen en bruggen Oss, neem contact met ons op voor een afspraak.

Indien u dat wenst, bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek met u de verschillende mogelijkheden. Neemt u dan contact met ons op voor een afspraak.

Kosten Kroon & Brugwerk

De kosten voor Kroon & Brugwerk zijn bij alle tandheelkundige zorgaanbieding in Nederland hetzelfde. De kosten voor kroon & brugwerk worden namelijk gebaseerd op dezelfde prijslijst.  Toch is het vaak nog niet eenvoudig om inzicht te krijgen in de totaalkosten van een behandeling. Wij begrijpen dat het wel zo prettig is om voorafgaand aan een behandeling een indicatie voor de kosten voor kroon & brugwerk behandeling te ontvangen.

Bij Tandheelkunde Oss hanteren wij de volgende start tarieven/kosten voor kroon & brugwerk:

  • Kosten implantaat met kroon | va. €2.000,- (3D genavigeerd)
  • “Gewone” kroon | va. € 450,-

Kosten kroon op implantaat

Code Element Aantal Verrichting Bedrag 
A10 17 1 Geleid. of infilt. anesthesie 15,07
X10 17 1 Intra orale foto 16,88
J44 17 1 Opbouw kroon 25,72
Materiaal-/techniekkosten 25
V50 17 1 OptraGate 12,06
R34 17 1 Kroon op implantaat 241,17
Materiaal-/techniekkosten 700
Totaal €1.035,90

 

Kosten kroon op natuurlijk element

Code Element Aantal Verrichting Bedrag
R24 47 1 Kroon Zirkon 265,28
Materiaal-/techniekkosten 250
A10 47 2 Geleid. of infilt. anesthesie 30,14
X10 47 2 Intra orale foto 33,76
V50 47 1 OptraGate 12,06
Totaal €591,24

 

Kosten 3-delige brug

Code Element Aantal Verrichting Bedrag
R24 1 Kroon Zirkon 265,28
Materiaal-/techniekkosten 250
R40 1 Brugtussendeel – dummy 180,88
Materiaal-/techniekkosten 250
R24 1 Kroon Zirkon 265,28
Materiaal-/techniekkosten 250
A10 1 Geleid. of infilt. anesthesie 15,07
X10 2 Intra orale foto 33,76
Totaal €1510,27

 

Benieuwd naar een volledig overzicht van de kosten voor kroon & brugwerk? Alle tandheelkundige zorgaanbieders in Nederland hanteren dezelfde prijslijst, zie Tarieven 2021. Voor meer informatie over de kosten voor kroon & brugwerk kunt u contact met ons opnemen via 0412-624443  of maak vrijblijvend een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen. Wij stellen graag een kostenbegroting voor behandeling van kroon & brugwerk met u op.

Neem contact op!


    Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

    Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

    » Aanmelden nieuwsbrief