Gezond tandvlees

Stel jouw vraag via Whatsapp

Uw tandvlees krijgt een cijfer!

Gezond tandvlees is zeer belangrijk. Je tandvlees vormt namelijk samen met het kaakbot de fundering van je tanden en kiezen. Wanneer dit aangetast wordt door ontsteking, heeft dat invloed op de tanden en kiezen. Ook staat de mond in directe relatie met de rest van het lichaam. Als er een ontsteking in de mond aanwezig is, kan dit direct invloed hebben op o.a. hart- en bloedvaten en ziektebeelden zoals diabetes. Een goede mondhygiëne en een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist kan ontstoken tandvlees en bijkomende gezondheidsproblemen voorkomen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Contact opnemen

 

Het belang van Gezond Tandvlees

Bij de periodieke controle onderzoekt de tandarts de gezondheid van uw tandvlees. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de PPS (Periodiek Parodontaal Screenen).  Uw tandvlees krijgt door middel van deze screeningsmethode een cijfer. Afhankelijk van het cijfer van uw tandvlees, zal er wel of geen behandeling plaatsvinden.

Een schone en gezonde mond is de basis voor goed gebit. Onze mondhygiënist is een expert in preventieve mondzorg. Bij preventieve zorg kunt u bijvoorbeeld denken aan een professionele, grondige reiniging, om de schadelijke bacteriën in uw mond te verminderen.

Klik hier voor meer informatie over de periodieke parodontaal score.

Bron: KNMT

Periodieke Parodontale Screening - gezond tandvlees


    Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

    Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

    » Aanmelden nieuwsbrief