Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

Implantologie

Iedereen wil zijn of haar tanden voor het leven behouden, of in elk geval zo lang mogelijk. Helaas is het soms toch noodzakelijk om één of meerdere tanden en/of kiezen te vervangen. Bijvoorbeeld bij het verlies van een tand en/of kies. Wanneer u een (gedeeltelijke) prothese hebt die niet comfortabel aanvoelt. Of wanneer u problemen heeft met uw kunstgebit. In die gevallen biedt Implantologie Oss de uitkomst; tand- of gebitsvervanging door middel van implantaten.

*Benieuwd naar de tarieven/kosten voor implantaten?  Bekijk dan hier de tarieven implantologie!

NVOI erkend implantoloog

Tandheelkunde Oss is dé enige Tandheelkundige kliniek in Oss en omstreken met NVOI erkend implantoloog. De tandimplantaten worden geplaatst door onze NVOI erkend implantoloog, Robbert Westbroek. Een NVOI erkend implantoloog is een tandarts of MKA-chirurg (kaakchirurg) die zich aantoonbaar heeft gespecialiseerd op het gebied van orale implantologie. Robbert Westbroek is erkend als implantoloog door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie. Meer weten? Lees alles over implantologie erkenning door het NVOI op www.nvoi.nl

Maak vrijblijvend een afspraak

Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Contact opnemen

 

Video – Behandeltraject Implantologie

Wil jij meer weten over een behandeling Implantologie bij Tandheelkunde Oss? Bekijk dan nu deze handige video met uitleg over het behandeltraject Implantologie bij Tandheelkunde Oss!

Wij hechten grote waarde aan een goede en zorgvuldige communicatie. Zeker wanneer het gaat om uitgebreide tandheelkundige behandelingen, nemen wij vooraf ruimschoots de tijd om de behandelmogelijkheden en -technieken met u door te spreken. Uiteraard leggen wij daarbij het behandeltraject stap voor stap uit.

 

3D Implantologie

Wij werken in onze praktijk ook met 3D guided implantologie. Verschillende oorzaken kunnen het implanteren bemoeilijken. In de bovenkaak zijn er de neusbijholte en de neusholte die niet geraakt mogen worden (fig.1). In de onderkaak is er een zenuwbaan in de kaak die voor het gevoel van de onderlip zorgt (fig2).

sinus nervus-verloop

Op een traditionele foto welke 2 dimensioneel is, is geen diepte te zien, waardoor een juiste inschatting soms moeilijk is. Door een 3D opname te maken en deze in onze software te bekijken, kunnen we de kaak 3 dimensioneel bekijken (fig.4) Dan wordt er virtueel een tandimplantaat gepland rekening houdend met de anatomische beperkingen. Deze planning wordt via het internet ge-upload naar Materialise in Leuven, waar vervolgens een boormal vervaardigd wordt die tijdens het implanteren gebruikt wordt. Deze boormal definieert een juiste positie, richting en maximale lengte van het te plaatsen implantaat. Hoe beter het tandimplantaat geplaatst wordt, hoe langer de levensduur.

simplant

Zie hoe deze planning verloopt op Youtube: http://youtu.be/-vLj5FkWUo0

De 3D röntgen opnamen worden gemaakt met behulp van het 3D Röntgenapparaat van Sirona. De gemaakte 3D beelden worden ingelezen in de software van Simplant waarin een nauwkeurige planning gemaakt wordt. Bovenstaande stelt ons in staat om een nauwkeurige, computergestuurde implantaatbehandeling uit te voeren.

Enkele voordelen van het gebruik van 3D röntgen:

  • Nauwkeurigere implantaatplaatsing wat resulteert in een langere levensduur van de implantaten en minder chirurgische ingrepen.
  • Kostenbesparend vanwege de beter voorspelbare resultaten. Het systeem zorgt voor minder onaangename verrassingen en daarmee voor minder stress voor de tandarts en de patiënt.
  • Éénmalige behandeling. De tijdelijke restauratie wordt geleverd vóór de ingreep. Na de ingreep vertrekt de patiënt direct met nieuwe tanden: Immediate Smile.

Premium implantaten

Wij werken alleen met de meest hoogwaardige materialen. Want alleen zo kan een implantaat tientallen jaren meegaan. Duurzame implantaten worden echter niet alleen bepaald door de kwaliteit maar ook door de positie, de stand en de materialen die gebruikt worden. Door volledig digitaal te werken kunnen wij de beste positie en stand bepalen. U kunt bij Tandheelkunde Oss rekenen op een vakkundige en duurzame behandeling. Wij werken in onze praktijk met implantaten van Dentsply Implants.

Keramische implantaten: Swiss Dental Solutions

Sinds kort bieden wij in onze praktijk de keramische implantaten van Swiss Dental Solutions aan. Het SDS implantaatsysteem is ontwikkeld door de Zwitserse implantoloog Dr. Ulrich Volz. De zirkonium implantaten zijn metaalvrij en biocompatibel. De keramische SDS implantaten kunnen worden aangepast aan verschillende typen botdichtheid en zijn daardoor de ideale oplossing voor alle botclassificaties. Het implantaatsysteem kenmerkt zich door een hoge primaire stabiliteit. Het implantaat kan ook in zacht bot met hoge stabiliteit worden gefixeerd.

Steeds meer mensen kiezen voor keramische implantaten vanwege het fraaie resultaat of vanwege gezondheidsredenen. Keramisch materiaal is lichaamsvriendelijk en het bot hecht zich gemakkelijk aan het materiaal. Benieuwd naar de mogelijkheden van SDS implantaten voor u? Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

swiss-dental-solutions

Second opinion

Regelmatig zien we mensen die problemen hebben met hun implantaten of implantaatbehandeling, met name aan de bovenkaak. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van implantaten bij te weinig kaakbot, andere problemen met het kaakbot of ontstekingen bij implantaten. Met 3D opnamen kunnen we een nauwkeurige planning maken voor een computergestuurde implantaatbehandeling. Wij bieden u een vrijblijvende second opinion aan om de mogelijkheden met 3D implantologie voor u na te gaan. Vraag daartoe hier een gratis intake aan.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak geplaatst wordt en in het bot vastgroeit. Deze permanente vervanging van de natuurlijke tandwortel, dient als nieuw stevig fundament voor kronen, bruggen of prothesen. Dankzij de vergevorderde technieken binnen dit vakgebied, is het een ongecompliceerde ingreep met een klein aantal behandelingen. Bij Tandheelkunde Oss bent u aan het juiste adres.

Het grote voordeel van een implantaat is dat de behandeling zich beperkt tot waar het probleem zich voordoet. Het vervangt de ontbrekende tand of kies zonder dat andere tanden of kiezen onnodig afgeslepen moeten worden.
In de zogenaamde ‘opbouw’ van het implantaat (de keuze voor een kroon, brug of prothese) zijn vele variaties mogelijk. Indien u dat wenst, bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek met u de verschillende mogelijkheden. Tandheelkunde Oss biedt een oplossing!

Wat kosten implantaten?

De kosten voor implantaten zijn bij alle tandheelkundige zorgaanbieding in Nederland hetzelfde. De kosten voor implantaten worden namelijk gebaseerd op dezelfde prijslijst.  Toch is het vaak nog niet eenvoudig om inzicht te krijgen in de totaalkosten van een behandeling. Wij begrijpen dat het wel zo prettig is om voorafgaand aan een behandeling een indicatie voor de kosten voor implantaten te ontvangen.

Bij Tandheelkunde Oss hanteren wij de volgende start tarieven/kosten voor implantaten:

  • Kosten implantaat met kroon | va. €2.000,- (3D genavigeerd)
  • “Gewone” kroon | va. € 450,-
  • 3D Prothese onder- en bovenkaak | va. € 1.300,-

Benieuwd naar een volledig overzicht van de kosten van implantaten? Alle tandheelkundige zorgaanbieders in Nederland hanteren dezelfde prijslijst. Voor meer informatie over de kosten voor implantaten kunt u contact met ons opnemen via 0412-624443  of maak vrijblijvend een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen. Wij stellen graag een kostenbegroting voor behandeling van implantaten met u op.

*Let op: de kosten voor implantaten in bovenstaand overzicht zijn een indicatie van de tarieven voor implantologie. Hieraan kunnen geen rechten aan worden ontleend. 

Neem contact op!

Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

» Aanmelden nieuwsbrief