Kroon & brugwerk

Onze tanden zijn het hardste en sterkste deel van ons lichaam. Tegelijkertijd zijn ze heel kwetsbaar. Door verschillende omstandigheden, kan het dan ook noodzakelijk zijn om één of meerdere tanden of kiezen te verstevigen, te verfraaien of (gedeeltelijk) te vervangen. Bijvoorbeeld als een tand of kies, door tandbederf, onvoldoende houvast biedt voor een vulling. Of wanneer de vulling te groot is geworden. Maar ook wanneer een tand of kies is afgebroken, een tand verkleurd is, en/of slecht gevormd. Aanpassing kan door middel van een kroon of brug. Tandheelkunde Oss kan met behulp van kronen en bruggen Oss een gebit herstellen. 

Keramisch of metalen kapje

Een kroon is een keramisch of metalen kapje. Wanneer je dat vastlijmt op een tand of kies krijgt deze zijn oorspronkelijke vorm (en functie!) weer terug. We kiezen voor een kroon ter vervanging van één enkele tand of kies. Door meerdere kronen aan elkaar vast te maken ontstaan bruggen. Zo kunnen ook meerdere, tussenliggende tanden kronen en bruggen Oss op een esthetisch verantwoorde manier worden vervangen.
Kronen en bruggen zijn vaste prothesen en dus niet uitneembaar. Meestal plaatsen we ze over de tanden en/of kiezen heen. Blijvend vastzetten op implantaten is ook mogelijk.

Behandelstappen

De behandeling van een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u tenminste twee keer in onze kliniek terug moeten komen. Allereerst slijpen we een deel van de tand of kies af, totdat er genoeg ruimte is om een kroon of brug te maken. Na het maken van een vervaardigt men de definitieve kroon of brug in een tandtechnisch laboratorium. Voor de vereiste stabiliteit waren we - bij het vervaardigen van de prothese - aangewezen op het gebruik van (edel)metaal, al dan niet bekleed met porselein. De moderne tandheelkunde biedt tegenwoordig echter ook de mogelijkheid metaalvrij te werken.

Kleur van uw gebit

De kroon wordt qua kleur aangepast aan uw gebit. Voor het bepalen van de kleur moet rustig de tijd worden genomen. Wij kunnen u hierbij goed adviseren. Uiteindelijk beslissen wij, samen met u en de tandtechnicus, over de kleur die uw kroon of brug moet hebben.

Kronen en bruggen Oss

Met behulp van een kroon of brug kan een kwetsbaar gebit hersteld worden. Het keramisch of metalen kapje, oftewel de kroon, wordt op een tand of kies vastgelijmd. Op die manier heeft de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Het plaatsen van een kroon of een brug verloopt in een aantal stappen. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden voor kronen en bruggen Oss, neem contact met ons op voor een afspraak.

Indien u dat wenst, bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek met u de verschillende mogelijkheden. Neemt u dan contact met ons op voor een afspraak.

 

Neem vrijblijvend contact op

Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

» Aanmelden nieuwsbrief