Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

FAQ’s – SureSmile Aligners

Meest gestelde vragen over leven met SureSmile Aligners. 

In onze kliniek staan aandacht voor de cliënt én comfortabele behandelmogelijkheden centraal. Daarom werken we bij Tandheelkunde Oss met de nieuwste, onzichtbare beugels van SureSmile® Aligners. Wil je meer weten over deze nieuwe techniek? Lees hieronder de FAQ’s met antwoord over een SureSmile onzichtbare beugelbehandeling.

Wat zijn de kosten van SureSmile Aligners?

Zoals iedere orthodontische behandeling zijn de kosten afhankelijk van de complexiteit van de tandcorrecties en het verdere behandelplan. Kosten kunt u opvragen bij onze tandartsen of neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar laat ik de SureSmile® Aligners als ik ze niet draag?

Bewaar uw SureSmile Aligners in de bewaarbox wanneer u deze niet draagt. Dit helpt om ze te beschermen tegen verlies of beschadiging. Er zijn twee bewaarboxen in uw pakket bijgesloten. Bij ontvangst van uw aligner pakket zal uw behandelaar u voorzien van gebruikers informatie.

Is mondhygiëne belangrijker tijdens de behandeling met SureSmile Aligners?

Het is belangrijk om tijdens de hele behandeling de aligners fris en schoon te houden. Onjuiste verzorging van uw aligners kan ertoe leiden dat bacteriën zich verzamelen, die leiden tot een slechte adem en zelfs tandbederf. Blijf poetsen en flossen zoals u gewend bent. Het maakt niet uit hoe uw dagelijkse routine is, onze producten maken het gemakkelijk om uw aligners te verzorgen.

Het is wel goed om te weten dat een te grondige schoonmaak uw aligners kan beschadigen. Gebruik geen tandenborstel en tandpasta, mondwater, zeep of heet water hiervoor. Wij bieden de juiste producten aan voor de schoonmaak van uw SureSmile Aligners!

veelgemaaktfoutenSureSmileAligners

Lees meer over de verzorging van uw SureSmile Alginers!

Hoe zit het met eten en drinken?

Met een clear aligner behandelingen kunt u blijven eten wat u wilt. Aligners zijn namelijk makkelijk uitneembaar. Het is raadzaam aligners altijd te verwijderen voor alle maaltijden en snacks. Kauwgum wordt afgeraden tijdens het dragen; het kan aan de aligners blijven kleven. Draag geen aligners wanneer u warme, zoete of gekleurde vloeistoffen drinkt. Warme vloeistoffen, zoals koffie of soep, kunnen uw aligners vervormen.

Hoe weet ik welke aligner ik moet gebruiken?

Uw behandelaar zal aangeven welke aligner(s) op welk moment gedragen moet worden. Elke aligner is gegraveerd met de eerste vier letters van uw naam, een “B” voor de boventanden of een “O” voor de ondertanden. Hierna volgt het stadiumnummer.

Hoelang moet ik de aligners dragen?

De behandelingsduur is afhankelijk van het uiteindelijk gewenste behandelresultaat. Aligners werken niet doeltreffend wanneer je ze niet voldoende draagt! Draag de aligners daarom ook volgens de instructies van de behandelaar, doorgaans 20-22 uur per dag (ook tijdens het slapen). De aligners worden gemiddeld tussen de 1 a 2 weken gedragen voor deze wordt vervangen door de volgende in de serie aligners, iedere volgende aligner zal jouw dichter bij jouw eindresultaat brengen.

Hoe lang is de behandeling met SureSmile Aligners?

De behandelingsduur is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling en is vaak vergelijkbaar met die van traditionele beugels. De behandelaar kan na het behandelvoorstel aangeven hoelang de behandeling ongeveer zal duren.

Meer weten? Maak direct een afspraak met onze experts!

Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

» Aanmelden nieuwsbrief