Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

Oroantral communication

Het bot boven de wortels van de tanden of kiezen in de bovenkaak kan heel dun zijn. Daardoor kan soms door het trekken van een tand of kies een opening ontstaan, die een verbinding vormt tussen neusbijholte en de mondholte. Door deze opening kan speeksel in de neusbijholte komen. De kans is dan groot, dat door bacteriën in het speeksel een ontsteking van de neusbijholte ontstaat. Om dat te voorkomen wordt de opening tussen de neusbijholte en de mondholte gesloten, om het gat te kunnen sluiten hebben wij uw tandvlees losgemaakt en over het gat dicht gehecht, de genezing duurt ongeveer tien dagen.

 

Wat te doen bij een antrumperforatie
Zolang het tandvlees nog niet is genezen moet u grote verschillen in luchtdruk tussen mond en neus vermijden. Dit doet u door de eerst tien dagen na de behandeling:

De neus niet te snuiten, alleen afvegen. Wel mag u de neus ophalen.
Als u moet niezen, de mond wijd open houden.
Geen blaas instrument bespelen.
Voorkom zover mogelijk dat u kou vat en neusverkouden wordt.
Niet roken.
De eerste twee dagen niet in de zon zitten of onder de zonnebank gaan.
Geen limonade drinken met een rietje.
Geen zware dingen tillen en niet bukken.
Bloedverlies
De eerste dagen kunt u wat bloed verliezen bij de wond of uit het neusgat aan de kant waar de kies is getrokken. Dit is niet verontrustend. Bij een werkelijk heftige bloeding verzoeken wij u contact op te nemen met ons.

Pijnklachten 
Pijn bij antrumperforatie? Bij pijnklachten kunt u gebruik maken van paracetamol of een door ons voorgeschreven pijnstiller.

Zwelling
Door de ingreep kan uw wang of lip flink opzetten. Deze zwelling is het grootst na ongeveer twee á drie dagen. Daarna slinkt de zwelling langzaam. U hoeft zich geen zorgen om de zwelling te maken. Dit is een normaal gevolg van de ingreep. U kunt de zwelling beperken door te koelen met het koelpak wat wij u hebben meegegeven. Ook kunt u de eerste twee nachten met een extra hoofdkussen te slapen.

Koorts
Indien u tijdens of na de eerste dag van de ingreep:

Hoge koorts krijgt (39 – 40 graden Celsius);
De zwelling aan de wang grote afmetingen aanneemt;
Er heftige pijnklachten optreden.
Er viezigheid uit de neus komt.
U merkt dat er lucht of vloeistof van de mond de neus inkomt.
Neemt u dan contact op met ons.

Voeding
Drink de eerste dagen na de behandeling geen alcoholhoudende dranken, deze zijn slecht voor de wondgenezing. U mag alles eten en drinken maar pas op met hete dranken en warm voedsel totdat de verdoving is uitgewerkt. U zou anders ongemerkt uw mond kunnen verbranden. Als u tijdens het eten last heeft, kunt u de eerste dagen het best zacht voedsel nuttigen. Geleidelijk kunt u dan weer tot uw normale voedingspatroon terugkeren.

Mondhygiëne
Het is van het grootst belang om uw mond zo schoon mogelijk te houden, door ook aan de behandelde zijde regelmatig de tanden te poetsen met een tandenborstel en tandpasta. Daarbij gedurende een paar dagen te spoelen met chloorhexidine (Parodontax® of Gum Gingidex®) u mag pas 24u na de behandeling gaan spoelen!

Hechtingen
De hechtingen moeten na 14 dagen worden verwijderd.

 

Want to stay up to date on Tandheelkunde Oss?

Sign up for our newsletter!

» Sign up