Gratis intake

Specialist in 3D implantologie

Moderne behandelmethoden

Behandeling onder narcose is mogelijk

Uw wens staat centraal

Orthodontics

Het liefst behouden we onze tanden voor het leven, of in elk geval zo lang mogelijk. Een mooie, rechte rij tanden geeft een goed gevoel en een flinke dosis zelfvertrouwen. Onze tandartspraktijk voor orthodontie in Oss kan jou hier bij helpen. Zijn we niet van nature uitgerust met een dergelijk gebit, dan biedt het vakgebied van de orthodontie oplossingen. Het gaat daarbij vooral om het verbeteren van de functionaliteit van het gebit, waardoor kauwen, spreken en slikken makkelijker gaan. Meestal gebeurt dit met behulp van een beugel die je gedurende langere tijd moet dragen.

Afwijkingen
Sommige orthodontische afwijkingen zijn een gevolg van het verkeerd groeien van de kaken. Andere afwijkingen hebben te maken met een onregelmatige stand van het gebit, zodat er te weinig of juist te veel ruimte ontstaat voor de tanden en kiezen. In alle gevallen is een grondige analyse van het gebit noodzakelijk, alvorens het behandeltraject te starten. Voor beugels kun je naar de orthodontist of naar de tandarts voor orthodontie, bij onze tandartspraktijk voor orthodontie bent u aan het juiste adres.

Alle leeftijden
In principe is een orthodontische behandeling op elke leeftijd mogelijk. Bij volwassenen is het dragen van een beugel al lange tijd geen uitzondering meer. De meeste behandelingen vinden echter plaats in de leeftijdsgroep van tien tot vijftien jaar. Liefst één op de drie jongeren heeft tegenwoordig een beugel. In onze kliniek kunt u terecht voor een orthodontische behandeling op elke leeftijd.

Wens van de patiënt
Bij al onze behandelingen staat de wens van de cliënt centraal. We kunnen u ruimschoots adviseren over de verschillende mogelijkheden en type beugels. Voor volwassenen gebruiken wij bij voorkeur ‘witte slotjes’, gewoonweg omdat deze mooier zijn. Sinds 2001 zijn deze tandkleurige (kunststof) brackets naar volle tevredenheid in gebruik. Ze worden gecombineerd met ‘witte draden’ en speciale inbind elastiekjes. Deze behandeling resulteert in een mooi en stabiel gebit.

 

Tandartspraktijk voor orthodontie in Oss
Op zoek naar een flinke dosis zelfvertrouwen en een goed gevoel dankzij een rechte rij tanden? Dan is orthodontie het antwoord, zo kunnen eventuele afwijkingen van de kaken hier ook mee opgelost worden. Op die manier zal de functionaliteit van het gebit stukken makkelijker gaan. Neem gauw contact met ons op wanneer u een rechte rij tanden wenst of graag de functionaliteit van het gebit verbeterd. Samen zoeken we naar de beste oplossing.

Meer informatie over een Hyrax beugel

Meer informatie over Invisalign

 

Want to stay up to date on Tandheelkunde Oss?

Sign up for our newsletter!

» Sign up