Open bord  Wij treffen aanvullende veiligheidsmaatregelen voor uw en onze gezondheid. Lees op deze pagina meer

FAQ’s – SureSmile Aligners

Meest gestelde vragen over leven met SureSmile Aligners. 

In onze kliniek staan aandacht voor de cliënt én comfortabele behandelmogelijkheden centraal. Daarom werken we bij Tandheelkunde Oss met de nieuwste, onzichtbare beugels van SureSmile® Aligners. Wil je meer weten over deze nieuwe techniek? Lees hieronder de FAQ’s met antwoord over een SureSmile onzichtbare beugelbehandeling.

  • Hoe lang is de behandeling met SureSmile Aligners?

De behandelingsduur is afhankelijk van de complexiteit van de behandeling en is vaak vergelijkbaar met die van traditionele beugels. De behandelaar kan na het behandelvoorstel aangeven hoelang de behandeling ongeveer zal duren.

  • Hoelang moet ik de aligners dragen?

De behandelingsduur is afhankelijk van het uiteindelijk gewenste behandelresultaat. Aligners werken niet doeltreffend wanneer je ze niet voldoende draagt! Draag de aligners daarom ook volgens de instructies van de behandelaar, doorgaans 20-22 uur per dag (ook tijdens het slapen). De aligners worden gemiddeld tussen de 1 a 2 weken gedragen voor deze wordt vervangen door de volgende in de serie aligners, iedere volgende aligner zal jouw dichter bij jouw eindresultaat brengen.

  • Hoe weet ik welke aligner ik moet gebruiken?

Uw behandelaar zal aangeven welke aligner(s) op welk moment gedragen dienen te worden. Elke aligner is gegraveerd met de eerste vier letters van uw naam, een “B” voor de boventanden of een “O” voor de ondertanden, gevolgd door het stadiumnummer.

  • Eten en drinken:

Met een clear aligner behandelingen kunt u blijven eten wat u wilt. Aligners zijn namelijk makkelijk uitneembaar. Het is raadzaam aligners altijd te verwijderen voor alle maaltijden en snacks. Kauwgum wordt afgeraden tijdens het dragen; het kan aan de aligners blijven kleven. Draag geen aligners wanneer u warme, zoete of gekleurde vloeistoffen drinkt. Warme vloeistoffen, zoals koffie of soep, kunnen uw aligners vervormen.

  • Mondhygiëne:

Het is belangrijk om tijdens de hele behandeling de aligners fris en schoon te houden. Onjuiste verzorging van uw aligners kan ertoe leiden dat bacteriën zich verzamelen, die leiden tot een slechte adem en zelfs tandbederf. Blijf poetsen en flossen zoals u gewend bent. Het maakt niet uit hoe uw dagelijkse routine is, onze producten maken het gemakkelijk om uw aligners te verzorgen.

  • Bewaar uw SureSmile® Aligners in de bewaarbox wanneer u deze niet draagt.

Dit helpt om ze te beschermen tegen verlies of beschadiging. Er zijn twee bewaarboxen in uw pakket bijgesloten. Bij ontvangst van uw aligner pakket zal uw behandelaar u voorzien van gebruikers informatie.

 

Meer weten? Maak direct een afspraak met onze experts!

Wil je niets missen van Tandheelkunde Oss?

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

» Aanmelden nieuwsbrief