Ik ben hier: arrow Behandelingen arrow Protheses

Protheses

- Zorgvuldige voorbereiding   - Uitgebreide begeleiding   - Ook vastklikken d.m.v. implantaten mogelijk


Natuurlijk behoudt een ieder het liefst zo lang mogelijk de eigen tanden en kiezen. Maar wanneer het natuurlijke gebit verloren is gegaan, door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte en/of andere problemen, is er nog maar één manier om de functie en het uiterlijk ervan te herstellen: het maken van een kunstgebit.


Materiaal en uitvoering
Het kunstgebit bestaat uit een kunsthars plaat waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. Het voorbereiden en vervaardigen van een prothese is een vak apart. In onze kliniek bent u daarvoor aan het juiste adres. Samen met u maken we een keuze voor materiaal en uitvoering. Uiteraard passen we de prothese zo natuurlijk mogelijk aan de mond aan, waardoor het niemand opvalt dat u een kunstgebit draagt.

Gebit vastklikken
Het is tevens mogelijk het gebit, door middel van implantaten, vast te klikken in de onder- en/of bovenkaak. Tanden en kiezen zitten dan vast alsof het uw eigen tanden en kiezen zijn. In de bovenkaak is het gehemelte vrij, waardoor smaaksensatie aanwezig is.
Nadat wij de prothese hebben aangemeten, starten we het behandeltraject. Daarbij zullen we overgebleven tanden en kiezen zorgvuldig en zo probleemloos mogelijk verwijderen. Over het algemeen gebeurt dit in één keer. Vroeger liepen mensen voor ze een kunstgebit kregen een tijdje zonder tanden. Tegenwoordig hoeft dat niet meer.

Probleemloos kauwen, praten, lachen
Na uw laatste behandeling wordt het gebit onmiddellijk in de mond geplaatst. Op dat moment begint de vorming van uw tandvlees en kaak, om zodoende de allerbeste pasvorm te verkrijgen. In eerste instantie zal de prothese wat onwennig en soms pijnlijk aanvoelen.
Dat gevoel verdwijnt doorgaans snel. Vervolgens ervaart u vooral het gemak: u kunt weer probleemloos kauwen, praten en lachen!

Van natuurlijk gebit naar kunstgebit is een grote stap, waar we u zorgvuldig op voorbereiden en in begeleiden. Goed overleg is noodzakelijk om tot het gewenste resultaat te komen. Indien u dat wenst, bespreken wij graag in een persoonlijk gesprek met u de verschillende mogelijkheden.
 

    


Voor spoedgevallen kunt u zich wenden tot de volgende tandarts:

  


Voor meer informatie kijk op www.tandartsenoss.nl Houdt u tijdens de spoeddienst rekening met contante betaling op de praktijk!


 

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 8:00 tot 17:00 en op woensdag tot 18:30.Tandheelkunde Oss

Begijnenstraat 167

5341 BJ Oss

0412-624443

info@tandheelkunde-oss.nlOm u online aan te melden als nieuwe patiënt vult u onderstaande gegevens in. Na
ontvangst bellen wij u voor het maken van een afspraak. Uw gegevens worden vertrouwelijk
behandeld.

Overstappen kan op elk moment en u kunt bij ons ook terecht voor enkel een specialistische
behandeling, terwijl u de reguliere controles door uw eigen tandarts laat uitvoeren.achternaam
voorletters
geboortedatum
geslacht
verzekeraar
verzekering nr.straatnaam
huisnummer
postcode
plaats
telefoon
emailGraag wil ik een afspraak maken voor een:


  Ik ben geinteresseerd in de behandelmogelijkheden op het gebied van:
Wilt u a.u.b. hieronder aangeven hoe u ons heeft gevonden:  Opmerkingen:
Indien u bij bovenstaande vraag 'overig' heeft aangevinkt, zou u
dan hieronder een korte toelichting willen geven?